Berlingske virksomheder
Analyse: Mærsk lagde i stilhed kæmpe prestigeprojekt i graven – det skete der bag kulissen
12/2/2022En nær allieret kom ikke Mærsk til undsætning, da det for alvor kneb for den stort opsatte digitale platform Tradelens. Et skjult opgør mellem verdens to største containerrederier kan ligge bag sammenbruddet – et opgør, som har Mærsk-chef Søren Skou på den ene side og Søren Toft, der engang blev spået som den næste chef for det danske rederi, på den anden side.
Business-update: Over en halv million danskere har hentet gratis app – nu begynder den at koste
12/2/2022En direktør fyret for seksuelle krænkelser havde ikke behøvet få millioner med ud af døren. En af Danmarks rigeste kan ikke følge med og vil investere milliarder i logistik. Og manden bag yderst populær app, der før var gratis, vil til at tjene penge på den. Velkommen til dagens Business-update.
Kritik af automatisk spærring af internetadresser
12/1/2022Der er masser af problemer med tele- og internetudbydernes ønske om automatisk at spærre for skadelige adresser på nettet, mener IT-Politisk Forening. Helt lavpraktisk vil næsten ingen få beskeden om, hvad de skal gøre, når en side bliver blokeret.
Nu begynder verden for alvor at tage brillerne til den digitale verden på
12/1/2022I år bliver der brugt næsten 100 milliarder kroner globalt på AR- og VR-briller og andet udstyr, som får stadig bedre billedkvalitet. De næste år bliver endnu vildere – og det hele er ikke bare sjov og ballade.
Kryptokongen var god for over 100 milliarder kroner. Nu er han på Bahamas med ét kreditkort og begravet i gæld
12/1/2022Den nu tidligere FTX-direktør har talt offentligt for første gang, siden kryptobørsen FTX kollapsede, og her kom der endnu flere belastende detaljer frem.
Amazon sparer først på Kindle og Alexa – investorerne kræver mere
12/1/2022Internetgigantens første nedskæringer sker på hardwaresatsningen, mens investorerne har kik på hele den internationale forretning, som giver langt større underskud.
Hver fjerde solgte bil var i november en elbil
12/1/2022Elbilsalget i årets første 11 måneder har allerede slået hele sidste års salg, og med udsigten til afgiftsstigninger og kortere leveringstider forventes et stort bilsalg i december.
Trods milliardunderskud og spareplan: SAS vil ansætte tusindvis af nye medarbejdere
11/30/2022Selvom SAS har stort milliardunderskud og fortsat kæmper for overlevelse, har SAS' topchef planer om at øge medarbejderstaben væsentligt de kommende år. Og inden længe indleder flyselskabet en større charmeoffensiv.
Datatilsynet varsler forbud mod tvangsaflevering af kvitteringer
11/30/2022Det norske svar på Danmarks Statistik kan glemme alt om sit krav om, at dagligvarerkæder skal aflevere kopier af samtlige kunders indkøbsboner, lyder det fra landets datatilsyn.
Microsoft skifter direktør i Danmark
11/30/2022Nana Bule fratræder topjobbet for den amerikanske softwaregigant til nytår.