Version 2
Social medie-gigant nærmer sig spilmarkedet: Tester HTML5-spil i sine apps
5/20/2022Det sociale medie TikTok ser ud til at være ved at teste spilfunktioner i Vietnam.
Google sagsøges for vildledende inkognitotilstand: Indsamler personlige data
5/20/2022Googles private browsing er ikke privat ifølge anklagemyndigheden i Texas, og derfor er der indledt en retssag mod søge-giganten.
Danish Crown melder klar sig klar til skrappe it-sikkerhedskrav: »Vi bygger vores borg højere, tættere og stærkere«
5/20/2022Det nye EU-direktiv, NIS2, der skærper kravene til danske virksomheders cybersikkerhed, stresser ikke Elo Høgh Bromer, der er CIO hos Danish Crown og allerede har stort fokus på sikkerheden. Men han bekymrer sig på de mellemstore virksomheders vegne.
Techkommission: Det offentliges anvendelse af algoritmer skal reguleres
5/20/2022Da regeringen præsenterede sin nye digitaliseringsstrategi håbede Formand for Djøfs TechDK Kommission Stine Bosse, at der ville følge rammelovgivning med, der skulle sikre, at det offentliges anvendelse af algoritmer sker etisk korrekt. Det skete ikke, men det haster med at få det udarbejdet, siger hun.
Her er nyhederne i næste Python: 25 procents hurtigere afvikling og mere til
5/20/2022Bedre ydelse i afviklingen samt nye typer og exceptions er på programmet i den kommende udgave af verdens mest populære sprog.
Saudi-Arabien på spiludvikler-rov: Ejer nu fem procent af Nintendo
5/19/2022Landet har tidligere investeret i spilselskabet Capcom.
V2 ANALYTICS Ny konference om effektiv anvendelse af data, strategisk overblik og hands-on erfaring
5/19/2022Placeholder for event
Endnu et cyberangreb rammer offentlig grønlandsk it
5/19/2022Siden den 9. maj har et cyberangreb ført til nedbrud på sundhedsmyndighedernes it-system i Grønland. Leder for den grønlandske digitaliseringsstyrelse har tidligere udtalt, at risikoen for gennemførte angreb på grønlandsk it-infrastruktur er stor. 
Briefing: Mens alle flytter i skyen… DERFOR INVESTERES DER STADIG MASSIVT I DANSKE DATACENTRE
5/19/2022Placeholder for briefing
Conti fordobler prisen på løsesummen for at stoppe angreb mod Costa Rica
5/19/2022Ransomware-gruppen Conti har fortsat kløerne dybt i Costa Ricas offentlige it-systemer. Regeringen og landets præsident, Rodrigo Chaves, har endnu ikke indvilget i at betale løsesummen, der nu lyder på 20 millioner amerikanske dollars. 
Ny Kotlin byder på bedre typeinferens
5/19/2022Version 1.7 har nået beta-stadiet
Tidligere Facebook-moderator sagsøger Meta: »Det ender med at tage dig steder hen, du aldrig havde forestillet dig«
5/19/2022Den tidligere moderator af opslag på Facebook, Daniel Motaung, sagsøger Meta og dets underleverandør for vildledende jobannoncer. Det er »meget få detaljer, der bliver givet om det reelle arbejde, som jobbet indebærer,« siger han til BBC.
Ekspert går i rette med hovedargument mod forsvarsforbehold: »Det er minimalt, hvad Danmark går glip af i øjeblikket«
5/19/2022Cybersikkerhed bliver brugt som argument for afskaffelse af det danske forsvarsforbehold af regeringen. Men det har minimal indflydelse, siger ekspert.
Ekspert om endelig NIS2-aftale: Usikkert om kommuner skal overholde it-sikkerhedskravene
5/19/2022Efter EUs politikere i fredags blev enige om NIS2-direktivet, er det stadig uklart, hvad det kommer til at betyde for danske kommuner. Det skal besluttes af politikerne på Christiansborg, men man kan godt allerede nu begynde at forberede sig, understreger juridisk ekspert.
RAT-malware målrettet ukraine-interesserede huserer i Tyskland
5/18/2022Det vides ikke, hvem der står bag angrebene, men umiddelbart går de direkte efter interesserede i Ukraine-krisen.
CFCS hæver trusselsniveauet: Risikoen for pro-russiske hackerangreb stiger
5/18/2022En ændring i aktiviteten hos pro-russiske grupper de seneste uger får Center for Cybersikkerhed (CFCS) til at hæve trusselsniveauet for cyberaktivisme mod Danmark fra 'lav' til 'middel'.
Multifaktor, opdateringer og ubeskyttet cloud: Sikkerhedstjenester blotlægger hackernes favorit-indgange
5/18/2022En sammenslutning af internationale cybersikkerhedsmyndigheder fremlægger et overblik over organisationers typiske sikkerhedsbrister.
Staten gav op: Universiteter indleder jagt på erstatning for bedaget 90er-system
5/18/2022I slutningen af året opgav Uddannelses- og Forskningsministeriet at finde en afløser til universiteternes bedagede studieadministrative it-system STADS. Opgaven blev givet videre til universiteterne selv, og de er nu gået i luften med et udbud til 330 millioner kroner.
Skarp kritik af regeringens planer om opbevaring af uskyldiges DNA: Krænker menneskerettighederne
5/18/2022Regeringen vil give Politiet retten til at opbevare fingeraftryk fra uskyldige i op til 20 år. Kritikken brager ind fra organisationer, der blandt andet kalder det et brud på menneskerettighederne. 
Danskeres data deles 280 gange om dagen: »Det største databrud nogensinde registreret«
5/17/2022En rapport fra den irske menneskerettighedsorganisation Irish Council for Civil Liberties konkluderer, at real-time bidding betyder, at hver danskers data i gennemsnit deles 280 gange om dagen.
Videregav fortrolig whistleblower-data: Finanstilsynet får alvorlig GDPR-kritik
5/17/2022Datatilsynet giver Finanstilsynet alvorlig kritik for at sjuske med håndteringen af en whistleblowers mailadresse. Myndigheden manglede ordentlige retningslinjer for, hvordan sagsbehandlere skal strege fortrolige oplysninger i dokumenter, der udleveres i forbindelse med aktindsigt.
Statens IT udelukker hackerangreb efter stort nedbrud
5/17/2022Torsdag oplevede staten et massivt it-nedbrud, der sendte en stribe offentlige hjemmesider offline og afskar statsansatte fra internettet. Nu udelukker Statens IT, at et hackerangreb var årsag til nedbruddet.
800 siders persondata forsvundet: Civilstyrelsen indstillet til GDPR-bøde på 100.000 kroner
5/17/2022Civilstyrelsen beklager de manglende sikkerhedsforanstaltninger, der har ført til et forsvundet usb-stik og en bødeindstilling fra Datatilsynet.
Spilgigant lægger sine udvikler-værktøjer i skyen: Dansk udvikler ser muligheder
5/17/2022Spilselskabet Ubisoft lægger en række værktøjer i skyen for at hjælpe sine spiludviklere med at presse citronen. En dansk udvikler er positiv overfor ideen om at udvikle spil via cloud, men han er betænkelig i forhold til et ømt punkt - internetforbindelsen.
NIS2-aftale: Danmark får 21 måneder til at få styr på it-sikkerheden
5/16/2022EU-Parlamentet er blevet enige om den nye it-sikkerhedslov, som stiller strenge krav til sektorer med samfundskritisk infrastruktur.
Ombudsmanden vil undersøge det fejlramte våbenregister fra Netcompany
5/16/2022Folketingets Ombudsmand går ind i sagen om politiets nye våbenregister, der blandt har fået kritik for lange sagsbehandlingstider, efter at it-systemet blev sat i værk uden at være testet tilstrækkeligt.
It-råd: Her er fire fokuspunkter for sundhedsvæsenets risikable projekter
5/16/2022Projekter om sundheds-it er som hovedregel født som risikoprojekter. Sådan lyder det fra formanden for Regionernes It-råd, der har samlet fire anbefalinger om god projektledelse til regionerne.
Russiske hackere angreb Københavns Kommune: Fik adgang til kommunens netværk
5/16/2022Københavns Kommune blev ramt af et supply chain-angreb fra russiske statshackere, viser et notat fra Københavns Kommunes Økonomiudvalg.
Hård kritik af ny digitaliseringsstrategi: Urealistiske tidsplaner og underfinansierede projekter
5/16/2022Kommunaldirektør i Ballerup Kommune, Eik Møller, ser stort potentiale i digitalisering og automatisering af offentlige arbejdsopgaver - så længe villigheden til at investere og realistiske tidsrammer følger med.
Stort nedbrud i staten: Ansatte med computer fra Statens It afskåret fra nettet
5/12/2022Et massivt it-nedbrud har skabt problemer med blandt andet Skype og Outlook i store dele af den offentlige sektor. Flere kilder oplyser til Version2, at de ikke kan kan arbejde.
Nyt AI-projekt vil bruge trivselsmålinger til at forudsige frafald på ungdomsuddannelser
5/12/2022Elever på landets ungdomsuddannelser skal profileres ud fra trivselsmålinger, børnehavedata og nationale test. Målet er at afhjælpe frafald fra uddannelserne.
Massivt nedbrud i staten: Myndigheder på stribe sendt offline
5/12/2022Flere offentlige hjemmesider er i øjeblikket lagt ned. Statens IT bekræfter, at der er et større it-nedbrud, og at der bliver arbejdet på at løse problemerne.
Kritikken af fejlramt Netcompany-system i Politiet fortsætter: »Det er utroligt, at det kan blive ved«
5/12/2022Professor melder sig nu i koret af kritikere af Politiets nye it-system til behandling af våbentilladelser.
»Nok er er nok«: Konservative i Region Sjælland vil skrotte Sundhedsplatformen
5/12/2022Efter flere års kritik er det på tide at udskifte Sundhedsplatformen i Region Sjælland, mener den konservative gruppe i regionsrådet.
LEDER: Vi kan ikke have en Microsoft-chef i spidsen for Danmarks digitalisering
5/12/2022Selvom Danmark er blandt de mest digitaliserede lande i verden, har vi været uden nogen fælles plan for digitaliseringen i mere end et år, siden den seneste fællesoffentlige digitaliseringsstrategi udløb 31.
Næste Javascript er lige om hjørnet: Her er alle nyhederne
5/12/2022Klassefelter, nemmere tekstsøgning og asynkrone moduler er blandt nyhederne i Ecmascript 2022, der går i luften i juni.
Costa Rica i undtagelsestilstand efter cyberangreb: Ministerier og myndigheder ramt af ransomware
5/11/2022Ransomware-gruppen Conti har angrebet flere costaricanske ministerier og myndigheder og lækker i øjeblikket de stjålne data. Regeringen vil ikke betale løsesummen, og præsidenten har nu erklæret landet i undtagelsestilstand.
Spansk spionchef fyret efter afsløringer om brug af Pegasus-spyware mod politikere
5/11/2022Spionchef mister angiveligt jobbet, efter at catalanske politikere har været mål for spionage-software.
Udenrigsministeren fordømmer stort cyberangreb mod Viasat: »Total mangel på respekt«
5/11/2022Et cyberangreb mod Viasats satellit-netværk, der havde til formål at svække Ukraines kommunikationskanaler, efterlod titusindvis af civile europæere uden internet og påvirkede 5.800 europæiske vindturbiner. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fordømmer angrebet, der af både USA, Danmark og en række andre lande tilskrives Rusland, som ifølge ministeren var vidende om de destruktive konsekvenser uden for Ukraine.
Dårlig ledelse og leverandørkampe får statens it-projekter til at skride
5/11/2022Når statens it-projekter bliver forsinkede eller fordyrede, peger pilen oftest tilbage på problemer med topledelsen og leverandørerne, viser ny analyse fra Statens It-råd. Tendensen kan ifølge rådet være et udtryk for, at professionaliseringen af it-projektstyringen er gået i stå.
Derfor er DDoS-angreb stadig et problem: »It-verdenen nulstiller hjernen hvert tiende år«
5/11/2022It-sikkerhedshistorien gentager sig selv, når vi igen og igen implementerer usikre standarder og protokoller, vurderer pentester og forsker i DDoS-angreb.
Rekordmange it-projekter i staten har problemer: Over halvdelen får røde og gule advarsler
5/10/2022Udgifterne stiger, tidsplanerne vokser og de røde lamper blinker på rekordmange af statens store it-projekter. Sådan lyder konklusionerne i en ny rapport fra Statens It-råd, der er bekymret over udviklingen.
Hackere kaprer russisk tv: »På dine hænder er blodet fra tusindvis af ukrainere«
5/10/2022Russisk tv og videodelingstjenesten RuTube ramt af cyberangreb på russisk mærkedag.
Clearview AI stopper salg af kontroversiel ansigtsgenkendelse til virksomheder
5/10/2022Et forlig mellem ansigtsgenkendelsesvirksomheden Clearview AI og borgerrettighedsorganisationen ACLU betyder, at virksomheden ikke længere må stille sin database med billeder af ansigter til rådigheder for »de fleste virksomheder og andre private aktører« i USA.
META lancerer verdens største open source-sprogmodel: Kan presse andre til at åbne op
5/10/2022Det er verdens hidtil største open source sprogmodel, og det kan presse andre aktørere til også at åbne op. Er det begyndelsen på enden for AIs reproducerbarhedskrise?
Skepsis over data-aftale vokser: Topforhandler vil ikke lægge hovedet på Schrems III-blokken
5/10/2022Alisa Vekeman, der har forhandlet Privacy Shield 2.0 med amerikanerne, er ikke helt sikker på, at den nye data-aftale kan modstå en Schrems III. Usikkerheden er begyndt at vokse - blandt andet hos privacy-aktivisten Max Schrems og professor Henrik Udsen.
Aula-tumult i Datatilsynet gør edtech-leverandører nervøse
5/9/2022Mens Kombit forsøger at redde trådene ud med Datatilsynet i forhold til brugen af Amazons cloud-løsning, holder edtech-branchen vejret i forventningen om en afgørelse, som kan få vidtrækkende konsekvenser.
Landbrugsgigant ramt af ransomware efter Ukraine-donation: Produktionen er stoppet og systemer lukket ned
5/9/2022Dagen efter at have annonceret donationer til krigsramte områder i Ukraine bliver den amerikanske producent af landbrugsmaskiner AGCO ramt af et ransomware-angreb.
USA udlover kæmpe milliondusør for berygtet ransomware-gruppes ledere
5/9/2022Ransomware-gruppen Conti er den mest indbringende af sin slags nogensinde, og nu udlover det amerikanske udenrigsministerium 15 millioner dollars i dusør for oplysninger om gruppen.
Styrelse ville have ny Digital Post udskudt: Frygtede kaos med »uoverskuelige« konsekvenser
5/9/2022Helt op til deadline var der hektiske tilstande i Domstolsstyrelsen med ‘røde lamper', snak om nødberedskabsplaner og opfordringer til at udskyde lanceringen af det nye Digital Post-system. Forløbet er endnu et vidnesbyrd, der udfordrer den officielle forklaring om, at udskydelsen primært skyldtes corona-situationen. Men Digitaliseringsstyrelsen holder fast. Systemet var klar.